Alumínium:

Az alumínium a könnyűfémek csoportjába tartozik. Jól megmunkálható puha fém . Előállításánál általában öntik, ezért a felülete egyenetlen. Polírozásnál az öntési hibákat kell elsősorban eltűntetni. Majd egy olyan felületet képezni amely alkalmas arra, hogy a ráeső fény 100%-át visszaverje, ezáltal olyan hatás érhető el mint a króm felületnél. A krómmal szemben annyi a hátránya, hogy sérülékenyebb előnye viszont, hogy kevesebb a súlya és sokkal olcsóbb.

 

Polírozás, tükörpolírozás:

A polírozás egy olyan technológiai eljárás, amely során a munkadarab felületét finomabbá tehetjük csiszolóanyag és polírozó korong segítségével. Gyakorlatilag, a polírozás során a polírozó korong felületére felvitt csiszoló anyag (a polírozó paszta) végzi a felület fényezését, viszont ez fogyó anyag, amelyet újfent fel kell vinni a korong felületére az eljárás során.
A polírozás során, a polírozott tárgy fényessé válik, fényvisszaverővé és a legfinomabb oxidációs nyomok is eltűnnek a polírozott felületről. A polírozás nem csak dizájn célokat szolgál, hanem az ipar területén is széles körben elterjedt megoldás. A polírozott felület "fémtiszta", tehát bármiféle idegen anyagtól mentes. Bár a polírozás során a felület fényessége akár a tükörével is megegyezhet (tükörpolírozás), érdemes azonban figyelembe venni, hogy a rozsdamentes fémek kivételével, szinte minden más polírozott fém karbantartást és óvatos bánásmódot igényel. Ha például alumínium, réz, bronz vagy más oxidációra hajlamos tárgyat polírozunk, idővel a felület veszít a fényességéből, de a finomsága megmarad. Jellegzetes példa erre az autók alumínium keréktárcsája, amely veszít ugyan a csillogásából, de ha gondot fordítunk a felülete védelmére és tisztán tartjuk, az oxidáció nem jelent gondot.

Alumínium polírozási folyamata:

  1. Amennyiben az alkatrész festett, akkor annak eltávolítása.
  2. Az egyenletlenségek csiszolása, durva csiszoló papírtól a legfinomabb polírpapírig.
  3. Többlépcsős polírozási folyamat, hogy a lehető legszebb felületet kapjuk. 

Alumínium polírozása:

Fontos tudnivaló:

A felület fényessége függ az öntvény összetételétől. Nem minden alumímium tárgyból lehet maximális (tükör) fényességet elérni !!

Árajánlat kérés:

Küldje el a polírozni kívánt alkatrész(eket) árazáshoz